top of page

Mindfulness 

Mindfulness beoogt een innerlijke balans te vormen ,

die je helpt het leven te benaderen met een

grotere stabiliteit, begrip en wijsheid.

Jon Kabat Zinn

 

Mindfulness helpt ons ieder moment van ons leven volledig te leven, ook de meest moeilijke. De basis is heel eenvoudig: aandacht geven. Er is dus niets mystiek of geheim aan. We geven aandacht aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment.

 

Veel van onze energie verliezen we in wat was en wat nog moet komen. Alleen in dit moment kunnen we werkelijk leven. Dit staat al eeuwenlang in een prachtig gedicht verwoord.

 

Yesterday is history

Tomorrow is a mystery

Today is a gift

It is called present.

 

Jammer genoeg missen we vaak het huidige moment. We zijn opgenomen in plannen, zorgen of oordelen.

 

Heb je ooit het gevoel gehad dat het leven aan jou voorbijging?

Wil jij de kwaliteit van je leven in handen nemen?

 

Dan is Mindfulness iets voor jou! Het richt zich op de kwaliteit van het leven hier en nu.

 

Door vriendelijke en open aandacht in het nu te brengen en afleidingen en zorgen los te laten,  zal je merken dat dit moment steeds anders is en daardoor nieuw, fris, mysterieus en de moeite is om geleefd te worden.

 

Het is de weg van heelheid, die niets te doen heeft met wat je  al dan niet kan. Het heeft alles te maken met de oprechtheid waarmee je leeft, met hoe wakker je bent in je leven, en hoe belichaamd je bent in het enige moment dat je hebt, het huidige moment.

 

Het is een levenslang engagement, niet om ergens anders te komen, maar te zijn wie je nu bent zoals je bent in het huidige moment, met dit lichaam, of de ervaring nu prettig, onprettig of neutraal is.

 

bottom of page